κωδ. C-5891
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ προς Πώληση 350 τ.μ., 350.000€

Βασικές πληροφορίες

Κωδικός
C-5891
Περιοχή
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΥΤΙΚΑ
Υπο-περιοχή
ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ
Τύπος ακινήτου
ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
Σκοπός
προς Πώληση
Εμβαδόν
350 τ.μ.
Τιμή
350.000€
Τιμή
Τιμή/τ.μ.
Όροφος
Ισογειο
Έτος κατασκ.
1550
Δωμάτια
υ/δ
Μπάνιο
Wc
Θέρμανση
-
Συντ. δόμησης
0
Συντ. κάλυψης
0
Βάθος
0 μ.
Πρόσοψη
0 μ.

Περιγραφή

ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ προς Πώληση 350 τ.μ., 350.000€

Στη βορεινή άκρη του χωριού Καστελλάνοι Μέσης Κέρκυρας, στον οικισμό Μαντούκι, δεσπόζει το αρχοντικό των φεουδαρχών Καπαδόχα, που ήταν ελληνικής καταγωγής, φερμένοι από το Βυζάντιο, λίγο μετά την άλωση της πόλης.
Ακόμη και τώρα, ως ερείπιο που το έχουν λεηλατήσει αρχαιοκάπηλοι κλέβοντας από την πύλη και το στερεωμένο διακριτικό οικόσημο με το δικέφαλο, δηλωτικό του πόθου και της νοσταλγίας του Ελληνισμού, επιβάλλεται σε ολόκληρη την περιοχή.
Το αρχοντικό είναι ορατό από το Γαστούρι, τους Αγίους Δέκα, από την πόλη της Κέρκυρας και τους κοντινούς Ψωραρούς.
Περιβάλλεται από 4 στρέμματα γης, τα οποία γειτόνευαν με δυναμικούς φεουδάρχες της εποχής.
Είναι κτισμένο στην κορυφή λοφίσκου, πάνω σε βράχο και γι 'αυτό διασώθηκε από τους τριγμούς και τη φθορά του χρόνου. Είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα αρχοντικά καθώς χρονολογείται από τα μέσα του 16ου αιώνα, εκτείνεται σε δύο επίπεδα, συνολικού εμβαδού περίπου 350 μέτρων. Θεωρείται βενετσιάνικης τεχνικής και αρχιτεκτονικής τύπου "di tutti i venti" (όλων των ανέμων).
Ο ισόγειος χώρος καλούμενος ως μαγαζιά, αποτελούσε χώρος φύλαξης και αποθήκευσης εμπορεύσιμου λαδιού και κρασιού καθώς επίσης και ελαιοτριβείου.
Στον δε όροφο, φιλοξενούταν η κυρίως οικία των ιδιοκτητών.
Βρίσκεται πάνω στη δημοσιά που ξεκινά από τους Καστελλάνους Μέσης και κατευθύνεται προς τους Καλαφατιώνες. Η θέση αυτή ήταν ιδανική με σκοπό να ελέγχει το πέρασμα από και προς την πόλη και αποτελούσε παρατηρητήριο προς την πόλη και τα στενά προς τη στεριά.
Το ακίνητο περιβάλλεται στη μεγαλύτερη πρόσοψη του από δρόμο και στην άκρη του οικοπέδου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο ανήκει στην ίδια ιδιοκτησία και λειτουργείται κάθε χρόνο από τους κατοίκους της περιοχής στην ονομαστική εορτή του Αγίου.
Το ακίνητο αποτελεί ιδανική επένδυση για τουριστική εκμετάλλευση κατόπιν αναπαλαίωσης ή για ιδιοκατοίκηση αγοραστών με ιδιαίτερα και εκλεπτυσμένα γούστα.

Τιμή πώλησης 350.000 ευρώ.

Επιπλέον χαρακτηριστικά

φωτεινό επενδυτικό απόσταση από θάλασσα 3500 μ.εμβαδόν οικοπέδου 4200 Τ.Κ. 49084 Εμφάνιση Διεύθυνσης ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ Διεύθυνση ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ θέα ορίζοντας
Συνολικές επισκέψεις 12818
<span>Υπεύθυνος Συνεργάτης</span>ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΓΡΕΒΗ

Υπεύθυνος ΣυνεργάτηςΔΙΟΝΥΣΙΑ ΑΓΡΕΒΗ

Τ: +30 26610 21101
Κ: +306970106101

Χάρτης

Χάρτης ακινήτου Property location Μεγέθυνση